Aanpak lage rugpijn
Aanpak lage rugpijn

Aanpak lage rugpijn

Ruim 7.000 patiënten behandeld met nieuwe aanpak lage rugpijn


lage rugpijnMeer dan 7.000 patiënten hebben gebruik gemaakt van een innovatieve nieuwe aanpak bij lage rugpijn. Deze aanpak werd het afgelopen jaar door de vereniging FysioTopics geïntroduceerd in samenwerking met gerenommeerde wetenschappers rondom lage rugpijn. Het zorgplan is in een pilot geïntroduceerd en wordt landelijk uitgevoerd door 50 geselecteerde fysiotherapiepraktijken. Fysiotherapie MSC Wingbermuhle|Bol behandelt volgens deze aanpak en is een van de pilot Pluspraktijken.

De ernst van rugpijn als basis
De behandeling gaat uit van een slimme classificatie van de ernst van de lage rugpijn en de verwachte kans op herstel. Patiënten worden ingedeeld in drie hoofdgroepen. Op basis van deze indeling wordt een uniform behandeltraject gestart en worden resultaten  gemeten. Door de eenduidige indeling, aanpak en inhoud zijn uitkomsten goed vergelijkbaar en wordt de zorg continu verbeterd.

Eerste resultaten positief
De eerste uitkomsten van het zorgplan laten positieve resultaten zien. Zo vallen de meeste patiënten in het laagste risicoprofiel. Voor bijna 60% van de patiënten geldt dat een beperkte interventie volstaat. Hierbij wordt ingestoken op meer zelfmanagement en (online) begeleiding en minder op “hands on“ behandelen. Van deze groep is ruim 80% na het zorgtraject volledig hersteld of veel verbeterd. Meer dan 90% is absoluut of zeer tevreden over de aanpak.

Over Fysiotherapie MSC Wingbermühle | Bol:
ZO SNEL MOGELIJK HET BESTE RESULTAAT ÉN UW TEVREDENHEID

De Pluspraktijk is gevestigd op 3 locaties: Fysiotherapie MSC Kortland en Krimpen gezondheidscentrum in Krimpen aan den IJssel en Fysiotherapie MSC Capelse Brug in Capelle aan den IJssel.

Over FysioTopics
FysioTopics in een vereniging van Pluspraktijken die zich inzetten voor aantoonbare kwaliteitsverbeteringen gecombineerd met doelmatigheid in zorgverlening. Dit uitgangspunt is essentieel voor een duurzame ontwikkeling van de gezondheidszorg. Zorg van een goede kwaliteit die voor een ieder die dat nodig heeft betaalbaar en beschikbaar moet zijn. De vereniging telt ruim 125 leden en vertegenwoordigt hiermee ongeveer 2.500 fysiotherapeuten.

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *