Adviesbureau Voeding & Gezondheid

10 jaar Adviesbureau Voeding & Gezondheid

De diëtiste kan zoveel meer betekenen

Diëtiste Marisse Hut heeft sinds tien jaar haar eigen praktijk in Krimpen a/d IJssel. Vanuit een klein spreekkamertje bij een fysiotherapeut kon Marisse al  snel uitbreiden naar het Gezondheidscentrum Krimpen.  Mede dankzij de goede samenwerking met alle disciplines in dit gezondheidscentrum groeide haar praktijk verder. Haar Adviesbureau Voeding  & Gezondheid omvat nu een fulltime praktijk in Krimpen a/d IJssel en twee dagdelen in Krimpen a/d Lek.  Sinds augustus vorig jaar heeft ze  een nieuwe collega, Denise Koster.

Dietiste Marisse Hut

“Het Gezondheidscentrum Krimpen is de mooiste plek om  fulltime te kunnen werken. Ik heb fijne cliënten en de samenwerking is fantastisch”, vindt Marisse.  “Er is een voortdurende ontwikkeling op het gebied van voeding, waardoor ook wij ons steeds meer specialiseren. Het is fijn om mensen te kunnen helpen om  gezonder worden.”

Daar doe ik het voor

“Een diëtist is dan wel als eerste een coach bij het afvallen, maar kan tegelijkertijd zoveel meer betekenen”, legt Marisse uit. Mensen met bijvoorbeeld een nierziekte, hart- en vaatziekte of darmklachten komen via een verwijzing bij Marisse. “Ook al is er een goede reden voor een verwijzing, de cliënt is niet altijd gemotiveerd. Met een gesprek probeer je dan de oorzaak van de weerstand te vinden.  Je probeert iets te bereiken, terwijl je de keuze uiteindelijk aan de cliënt laat. Met kleine stapjes bereik je vaak al een positieve verandering, waardoor de cliënt uiteindelijk gemotiveerd raakt om door te gaan. Ik ervaar dat als een uitdaging. Dat je wat voor iemand kunt betekenen en tot een goed resultaat  komt. De cliënt is dan zo dankbaar. Blij dat de diabetes onder controle is of de nierfunctie verbeterd. Dat vind ik fantastisch, daar doe ik het voor.”

Goed voedingspatroon helpt

“Met een goed dieet kunnen bijvoorbeeld  maag- of darmklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Een goed dieet kan ondervoeding opheffen, waardoor sneller herstel mogelijk is. Zelfs mensen met een depressie hebben baat bij een goed voedingspatroon. De persoonlijke situatie heeft vaak invloed op het eetpatroon.”

Mensen met klachten, betreffende het gewicht of voedingsproblemen door ziekten doen er goed aan om eens een afspraak te maken met de diëtist. Soms tobt iemand jaren met klachten, terwijl de oplossing bij een goede voeding  kan liggen.

Tekst: Thea van der Raaf
Foto: Saartjepicture Fotografie

Adviesbureau Voeding & Gezondheid
Marisse Hut
Gezondheidscentrum, Groenendaal 1
2922 CJ Krimpen a/d IJssel
Tel: 0180 – 81 00 93
info@dietistkrimpen.nl

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *