Autisme NetwerkCafé Krimpen

Autismenetwerkcafé, moeders

Autisme netwerkcafé Krimpen

Een initiatief van vijf moeders

Stichting Autisme NetwerkCafé is in 2015 opgericht, aangemoedigd door Stichting Mee, door 5 moeders met kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Zij willen graag deze stichting verder professionaliseren. Dit hopen ze te realiseren door extra middelen uit fondsenwerving en ondersteuning van derden te verkrijgen. Zo heeft bijvoorbeeld de Lionsclub Krimpen aan den IJssel al de opbrengst van het Golftoernooi, van 25 juni 2016 gedoneerd. Februari 2017 wonnen zij de hoofdprijs van € 5000,- van de ING subsidiewedstrijd Help Nederland Vooruit.

Doelstelling van het Autisme NetwerkCafé

Doelstelling de stichting informeren, elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Om zo misverstanden over autisme te verminderen en bij te dragen aan meer begrip en een beter leen voor mensen met autisme.

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens een bijeenkomst?

Tijdens de gratis toegankelijke bijeenkomsten ( 5x per jaar) van Autisme NetwerkCafé Krimpen wordt er telkens ‘een stukje ASS’ belicht.  Hierbij kunt u denken aan: hoe laat ik de feestdagen zo gezellig, maar ook zo rustig mogelijk verlopen. Welke medicatie zou voor mijn kind geschikt zijn. Hoe bereid ik mijn kind voor op de vakantie of op een logeerpartij, enzovoort. Het aantal bezoekers uit Krimpen en de wijde omgeving is al gestegen naar zo’n 125, waaronder ook mensen met autisme die de sfeer als heel prettig ervaren. naast voorlichting is er ook ruimte om, onder het genot van een hapje en een drankje, eraringen uit te wisselen. Tips & tricks met elkaar te delen. Te bemoedigen of gewoon even te merken dat jij niet de enige bent die tegen heel veel dingen aanloopt. Maar ook om te bemerken hoe bijzonder inventief, begaafd en getalenteerd een kind met ASS eigenlijk is! De bijeenkomsten worden gehouden in een zaal van Bowlingcentrum Krimpenhof.

Tekst: Hetty Jonker

autisme beurs

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *