Behandeling voor ouderen: Kuiper Fysiotherapie

Fysiotherapie speciaal voor ouderen

Door vergrijzing groeit de groep kwetsbare ouderen. Onze geriatrisch fysiotherapeut is speciaal opgeleid om deze groep te behandelen. Over het algemeen gaat het hier om ouderen vanaf 65 jaar.

De geriatrisch fysiotherapeut richt zich niet alleen op de behandeling van specifieke lichamelijke klachten, maar ook op de maatschappelijke en sociale gevolgen van deze klachten. Door chronische of langdurige aandoeningen zijn ouderen minder mobiel en komen daardoor minder vaak buitenshuis. Het contact met hun sociale omgeving wordt steeds minder, waardoor ze in een sociaal isolement terecht kunnen komen. Hierdoor kunnen bestaande klachten verergeren.

behandeling voor ouderen

De behandeling voor ouderen

De behandeling, die bij de patiënt thuis of op de praktijk plaatsvindt, richt zich op het bewegend functioneren en op het deelnemen aan de samenleving. Heel belangrijk daarbij is dat de patiënt de regie over zijn leven terugkrijgt of behoudt. Voor een succesvolle behandeling is het soms nodig dat ook andere zorginstanties worden ingeschakeld. Dat gebeurt in overleg met de huisarts. Deze meervoudige complexe aanpak kan een succesvolle behandeling bevorderen. Wilt u meer weten over geriatrische fysiotherapie voor u zelf of voor uw ouders, neem dan contact op met onze praktijk.

Adres:

Groenendaal 1 | 2922 CJ Krimpen aan den IJssel

Tel: 0180 51 29 80 |  Email: info@fysiomanueletherapie.nl

Openingstijden

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *