De Kindergebarenjuf

 

Een verrijking in de communicatie met ieder klein kind!

Ondersteunende gebaren

Je kunt tegen je kleine kindje praten, de baby kan het begrijpen,maar iets terugzeggen is nog lastig…Wat bijzonder is het dan, om met behulp van baby- en kindergebaren met je kindje te kunnen communiceren!

Veerle den Hartogh, ‘De Kindergebarenjuf’ kan jou baby- en kindergebaren leren, welke hun oorsprong hebben in de Nederlandse Gebarentaal. Met deze gebaren kunnen jij en je kleine spruit al vanaf gemiddeld 8 maanden met elkaar communiceren.”

De Kindergebarenjuf

De Kindergebarenjuf

Tijdens een cursus van 3 avonden gaat De Kindergebarenjuf interactief aan de slag met ouders die gebaren willen leren. Met liedjes, spel en gebaren.

Door middel van gebaren kan je kindje zich uiten

Veerle: “Onze oudste dochter Jalta van 4 jaar was een echte huilbaby. Ze kon niet duidelijk maken wat ze wilde en dat frustreerde haar. Door met gebaren aan de slag te gaan, kon ze zich uiten en voelde ze zich begrepen, waardoor ze rustiger werd.”

Veerle werkte als doktersassistent in het Gezondheidscentrum en op de huisartsenpost. Eenmaal zwanger van haar jongste dochter besloot ze zich te focussen op wat ze het liefste doet: werken met baby- en kindergebaren. Ze haalde haar certificaten Docent baby- en kindergebaren en leert momenteel de Nederlandse Gebarentaal.

De Kindergebarenjuf

Tel: 06 – 484 50 243

Ondersteun je gesproken taal met gebaren

Veerle: “Gebaren inzetten bij de opvoeding is een onbekend concept. Het lijkt een grote stap, maar het is een verrijking van de communicatie. Je bent één op één interactief met je kind bezig. Het neemt de frustratie weg, die sommige kleine kinderen ervaren, wanneer ze zich nog niet door gesproken taal kunnen uiten. Bij gebruik van baby- en kindergebaren ondersteun je je gesproken taal met een gebaar. Hierdoor moeten beide hersendelen samenwerken, waardoor het taal- en spraakcentrum zich sneller ontwikkelt. De kans is groot dat je kindje ook sneller leert praten.”

Kinderen met het downsyndroom, autisme of TOS (taalontwikkelingstoornis) hebben ook veel baat  bij deze manier van communiceren. Veerle heeft daarom haar doelgroep verbreed. Samen met Esther Vliegenthart van ‘Aan de hand’  heeft ze inmiddels een tweetal interactieve avonden verzorgd waarbij het gebruik van picto’s en gebaren centraal stond.

Aanbieding

Boek in de maanden mei en juni een activiteit van De Kindergebarenjuf en krijg 50% korting!

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *