Gemaal Reinier Blok

(H)eerlijke producten koop je tegenwoordig in het gemaal

gemaal

gemaal

Rechtstreex, een bijzondere verkoopformule

Inmiddels zijn zij gestart met de verkoop van lokale producten onder de vlag van Rechtstreex.

Mensen kunnen via de website rechtstreeks producten bestellen bij boeren uit de omgeving. De verse producten worden wekelijks op vrijdag aangeleverd bij Michel en Lisette in het gemaal. Tussen 17.00 en 18.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur kunnen klanten hun bestelling komen ophalen.

Maar er is meer…

Lisette heeft haar wijkpunt uitgebreid met eigen producten. “Ik maak pompoensoep en jam van verse producten uit eigen tuin. Er zijn appels, peren, noten en groenten van het seizoen en, in de zomer, zelfs de heerlijke Japanse wijnbes. Zodra er in de tuin weer bloemen zijn, maak ik ook mooie veldboeketten, vers voor het weekend.”

Michel en Lisette van Cappellen droomden er al jaren van om in het gemaal Reinier Blok te kunnen wonen. Dus toen de gelegenheid zich voordeed, prezen zij zichzelf heel gelukkig. Nu het meeste verbouwingswerk is gedaan, maakt het echtpaar met twee kleine kinderen nieuwe plannen. Lisette: “Heel vroeger was het gemaal een sociaal ontmoetingspunt in de omgeving. Met de verkoop van lokale producten willen we die functie in ere herstellen.”

Ook zo benieuwd hoe de mensen wonen in het voormalige gemaal Reinier Blok? Tijdens de openingstijden voor het afhalen van de lokale producten van Rechtstreex mag je gerust even een kijkje nemen.

Lisette is grafisch ontwerper en tekent mooie toepasselijke etiketten voor de jampotjes en zelfs voor de emmertjes soep. Elk potje jam krijgt ook nog een vrolijk ‘hoedje’ op. Zo geeft ze haar producten een gezellig tintje mee, waardoor het leuk is om ze cadeau te geven. Als je het haar vraagt, geeft ze je presentje of cadeaupakketje een handgeschreven label met jouw persoonlijke tekst mee.

In het gemaal verkoopt Lisette ook andere producten uit de omgeving, zoals heerlijke natuurlijke crueslimixen zonder geraffineerde suiker, bijzondere biertjes uit Schoonhoven en uit Oostvoorne geweckte soep, piccalilly, advocaat, pesto en mosterd en dergelijke. Het is een begin. Lisette blijft op zoek naar nieuwe producten om het assortiment aan te vullen.

gemaal

gemaal

Gemaal Reinier Blok
Breekade 2 | 2924 AB Krimpen aan den IJssel
06 49976737

gemaal

gemaal

gemaal

Ga eens boodschappen doen zoals het vroeger ging en laat je verleiden door al die lekkere dingen. Tijdens de afhaaltijden is iedereen welkom om de steeds weer verrassende producten in het gemaal te kopen.

Tekst: Thea van der Raaf | Foto’s: CameRamona fotografie

1 ster2 sterren (+5 rating, 1 votes)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *