Gratis Paspoort toont grote verscheidenheid Krimpenerwaard
Gratis Paspoort toont grote verscheidenheid Krimpenerwaard

Gratis Paspoort toont grote verscheidenheid Krimpenerwaard

Onder grote belangstelling vond de officiële presentatie van het Paspoort Krimpenerwaard plaats tijdens het drukke evenement  ‘Krimpenerwaard in Beweging’ in het Loetbos op zaterdag 12 september .

Kinderen uit de Krimpenerwaard namen samen met de deelnemers, Wethouder Dilia Blok van de  gemeente Krimpenerwaard, Wethouder Marco Oosterwijk van de gemeente Krimpen aan den IJssel, Ramara Muilwijk, directeur Rabobank Krimpenerwaard, Leo van Veen Bestuurslid Streekfonds Krimpenerwaard, Groen Alliantie Midden-Holland en initiatiefnemer Peter Egge (EGGE PR, Lekkerkerk) het nieuwe paspoort in ontvangst.

Het paspoort heeft tot doel om vooral jongeren op een speelse manier te laten kennismaken met de veelheid en diversiteit van attracties in de hele Krimpenerwaard. Onder het motto ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ benadrukten de sprekers de belangrijke ambassadeursrol van de kinderen. Op deze manier ontdekken en ervaren ze hoe mooi en gevarieerd de polder is en kunnen dit weer op hun beurt doorvertellen.

Kinderen van 8 tot en met 14 jaar ontvangen via hun scholen het paspoort gratis, maar er is geen leeftijdslimiet. Iedereen kan met het paspoort 30 verschillende attracties in de Krimpenerwaard bezoeken. Tevens vestigt het paspoort de aandacht op de dorps- en stadskernen, de natuur van het unieke slagenlandschap, de wandel-, fiets- en kanoroutes, evenementen, kunstroutes en de zilverstad Schoonhoven.

Het Paspoort Krimpenerwaard is een initiatief van pr-adviseur Peter Egge uit Lekkerkerk, die eerder al het Molenpaspoort en Landgoedpaspoort verzorgde. De teksten werden geschreven door Dick den Braber (Lekkerkerk), de vormgeving is van Marielle Azim (Azimdezign, Haastrecht) en het is gedrukt bij Efficiënta (Krimpen aan den IJssel): een echt Krimpenerwaardproduct dus!

Distributie gebeurt via de Basisscholen, Voortgezet Onderwijs, bibliotheken, Gemeentehuizen, VVV’s in de omgeving, Rabobank Krimpenerwaard, evenementen en deelnemers van het paspoort. De scholen hebben enthousiast gereageerd op het initiatief en verlenen graag hun medewerking.

Het paspoort komt tot stand dankzij financiële bijdragen van de deelnemende attracties en organisaties, de Gemeente Krimpenerwaard, Gemeente Krimpen aan den IJssel, Streekfonds Krimpenerwaard, Groenalliantie Midden-Holland en de Rabobank Krimpenerwaard.

Voor meer informatie zie www.paspoortkrimpenerwaard.nl

presentatiepaspoort1

K5-PAS- 4 OMSLAG

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waardering)
Loading...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *