Hoogenboezem fietsplezier

Fiets kapot?

Servicewagen komt zo!

Hoogeboezem

Hoogenboezem Mobiliteitscentrum in Lekkerkerk is de grootste en meest bekende rijwielspeciaalzaak in de Krimpenerwaard. Nico Hoogenboezem kreeg het vak met de paplepel ingegoten. 112 jaar geleden begon zijn overgrootvader naast zijn werk als smid op een scheepswerf fietsen te repareren. Dit groeide uit tot een echte familie-business. In 1984 verruilde Hoogenboezem het dijkhuis met de kleine winkel voor een nieuw pand aan de Wilhelminastraat in Lekkerkerk, dat helaas in 1997 afbrandde. Hij liet het herbouwen en modern, multifunctioneel inrichten.

Trends
Een bezoek aan de winkel van Hoogenboezem is een echt avontuur. Op een oppervlakte van maar liefst 800 m² biedt hij volop fietsplezier aan. Zijn aanbod strekt van loopfietsen tot e-bikes, racefietsen, fietskleding en scootmobielen. Als ondernemer speelt hij succesvol in op de fietstrends van deze tijd. “Mensen kopen hun fiets steeds vaker online of bij de super- of bouwmarkt. Ze krijgen dan echter geen reparatieservice. Dit laatste is voor mij een belangrijke bron van inkomsten geworden, temeer omdat veel mensen het bandenplakken zijn verleerd. Ik heb ooit een cursus op het Gemini-college gegeven: amper 2 van de 100 jongelui kon een band plakken!”

Hoogenboezem

Aan huis
Een andere trend: veel mensen willen de deur niet meer uit om hun fiets te laten repareren. Geen zin, geen tijd, te druk en ’s avonds is de fietsenmaker dicht. Om ook deze groep te bedienen, startte Hoogenboezem vier jaar geleden een mobiele fietsreparatiedienst. In zijn reparatiewagen staat een werkbank met veel gereedschap. Op maandagen repareert hij de hele dag fietsen aan huis. Op andere weekdagen en ’s zaterdags kan Hoogenboezem vanaf 18 uur bij mensen thuis langskomen. Zijn werkgebied beperkt zich niet tot de Krimpenerwaard. Zo heeft hij onlangs ook in Den Haag een fiets gerepareerd. “De klant had me op internet gevonden en appte een schadefoto zodat ik wist welke spullen ik moest meenemen.”

24 uur
Mensen vinden het geweldig dat Hoogenboezem in principe 24 uur per dag paraat staat. Veel online fietsverkopers bevelen zijn reparatieservice aan, want Hoogenboezem gaat ver voor zijn klanten. “Ik werd laatst gebeld door twee mensen die in een sloot waren gereden. Bij aankomst bleek een van hen een polsbreuk te hebben. Ik heb haar in mijn servicewagen naar het ziekenhuis gebracht. Een kleine extra moeite met blije gezichten als resultaat. Daar haal ik nou als ondernemer voldoening uit!”

Tekst: Sarah De Preter | Foto’s: CameRamona fotografie

Mobiliteitscentrum Hoogenboezem Tweewielers ‘Fietsplezier’

Wilhelminastraat 2-B | 2941 CB Lekkerkerk
06 – 341 42 298 | info@hoogenboezemtweewielers.nl

Openingstijden

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *