Hospice IJsseloever

“We kunnen u niet beter maken,

maar we kunnen het laatste stukje wel prettiger maken”

Hospice IJsseloever

Hospice IJsseloever is een veilige plek waar je, als je ongeneeslijk ziek bent, je kunt voorbereiden op de laatste periode van je leven

 

 

“Alles wordt in het werk gesteld om de laatste fase van het leven aangenamer te maken, door goede verzorging en aandacht.” Aan het woord is Peter Aalstein, huisarts in Capelle aan den IJssel.  “Als een bewoner een bepaald gerecht wil eten, speciale muziek wil horen, voorgelezen wil worden uit een boek waar hij zoveel goede herinneringen aan heeft, dan doen we er alles aan om dat te realiseren.”

We vallen met de deur in huis, over een onderwerp waar we liever niet teveel aan denken. Toch krijgen we er allemaal een keer mee te maken. Dan is het fijn om te weten dat er een plek is waar je in alle rust en onder goede begeleiding afscheid kunt nemen van je familie en dierbaren. Een plek die als thuis voelt en waar iedereen, ongeacht levensovertuiging, achtergrond of financiële situatie welkom is.

Een stukje geschiedenis

Hospice IJsselThuis uit Nieuwerkerk, waar IJsseloever een dependance van is, kreeg steeds meer mensen uit Capelle en Krimpen. Hoog tijd voor een nieuwe locatie. De inmiddels gepensioneerde huisarts Aad de Jong richtte destijds een initiatiefgroep op die onderzocht of er draagkracht was voor een locatie in Capelle/Krimpen. De medici en de inwoners van beide plaatsen waren vóór, met als resultaat dat het Hospice IJsseloever onlangs zijn deuren opende.

Hospice IJsseloever hospice ijsseloever

Steenloperstraat 159/161
2903 AP Capelle aan den IJssel

info@vriendenijsseloever.nl

De verbouwing

Peter Aalstein, die in de voorbereidende groep zat bij het hospice in Nieuwerkerk aan den IJssel is voorzitter van de Vrienden van het Hospice IJsseloever. “De 4e verdieping van de M-toren van Verpleeghuis De Vijverhof is voor dit doel helemaal verbouwd. Er zijn muren verplaatst, er is een kleurendeskundige ingehuurd, de speciale bedden werden besteld, over alles: van theelepel tot televisie moest worden nagedacht. Maar het resultaat mag er zijn!”

De zorg

De mensen die hier opgevangen worden kunnen rekenen op 24-uurs hulp van professioneel personeel en vrijwilligers die geschoold zijn in het bieden van palliatieve zorg. De bewoner voert zelf de regie en kiest voor de zorg en hulp die hij wenst en die hij daarbij het meest vertrouwt.

Wilt u betrokken zijn bij dit initiatief?

Meld u dan aan als vrijwilliger.

Een suggestie:

heeft u binnenkort iets te vieren maar ‘heeft u alles al’?  Zet een bus neer voor donaties.

Tekst: Hetty Jonker

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *