Keurslager Mourik, heerlijke stamppot

Heerlijke stamppotten

Keurslager Mourik maakt ze elke dag vers

Stamppot is een geliefd Hollands wintergerecht en wie geen tijd of zin heeft om het zelf te maken koopt het bij de Keurslager.  Hutspot met rundvlees, boerenkool met worst en spek, zuurkool met worst en casselerrib. Niet alleen in de winter, maar ook in het voorjaar en in de zomer zijn stamppotten lekker met groenten van het seizoen. Slagersvrouw Jannie Mourik en haar team koken de stamppotten elke dag vers volgens een nauwgezet recept met heerlijke ingrediënten en met zo min mogelijk zout. Huisgemaakt, daar kan geen supermarkt aan tippen.

Geschiedenis van de stamppot

Het eerste stamppot gerecht stamt mogelijk uit de nacht van 2 op 3 oktober 1574, toen de dijken werden doorgestoken en de Geuzevloot de bezetters verdreef. De Spaanse troepen verlieten halsoverkop hun kamp, hun maaltijd van fijngestampte wortelen, uien en pastinaken achterlatend. De uitgehongerde Leidenaren vielen op het gerecht aan en gaven het de naam hutspot. Nog altijd viert Leiden op 3 oktober het Ontzet van Leiden en eten dan traditioneel hutspot.

Adres:

Winkelcentrum Crimpenhof
Raadhuisplein 61
2922 AH Krimpen aan den IJssel
Tel: 0180 51 13 70
Email: info@mourik.keurslager.nl

stamppot

Lekker zo’n stamppot met groenten van het seizoen of een andere maaltijd van Keurslager Mourik, even opwarmen en klaar! Voor als je weinig tijd hebt, maar ook voor ouderen en als je alleen aan tafel zit.

Tekst: Thea van der Raaf

Openingstijden:

maandag 10:00 17:30 uur
dinsdag 08:30 17:30 uur
woensdag 08:30 17:30 uur
donderdag 08:30 17:30 uur
vrijdag 08:00 18:00 uur
zaterdag 08:00 16:00 uur

 

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *