Krimpenerwaard College heeft rijk onderwijsaanbod

Krimpenerwaard College heeft rijk onderwijsaanbod

krimpenerwaard college logo

krimpenerwaard college hallokrimpenEen afspraak met rector Ad Keller van het Krimpenerwaard College was snel gemaakt. Begrijpelijk, want als er iemand trots is op zijn werkplek dan is het zeker rector Keller.

Neutraal bijzonder onderwijs

Het Krimpenerwaard College is een echte streekschool. Uit Krimpen en directe omgeving, weet men de weg naar deze school te vinden. Er wordt hier op diverse niveaus onderwijs gegeven; mavo, havo, vwo en gymnasium. Men noemt de school “neutraal bijzonder” wat onder andere inhoud dat alle geloofsovertuigingen en maatschappelijke stromingen welkom zijn. Het schoolgebouw beschikt over meer dan 50 lokalen, bijna 1100 leerlingen volgen het onderwijs en er werken ruim 120 medewerkers.

 

Hoog slagingspercentage

Dit jaar zijn er 9 brugklassen gestart met een gemiddeld aantal van 27 leerlingen per klas. Waarom kiezen zoveel ouders voor het Krimpenerwaard College? De kracht van de school is het rijke onderwijsaanbod waardoor kinderen meer dan één profiel kunnen volgen en daar ook hun diploma in kunnen halen. Het slagingspercentage is hoog en dat komt ook doordat het onderwijzend personeel zich blijft ontwikkelen in het geven van kwalitatief hoogwaardig onderwijs.

Veel buitenschoolse activiteiten

Het werken in het onderwijs betekent meer dan alleen lesgeven. Wekelijks organiseert de school  activiteiten waar de leerlingen vrijwillig aan deelnemen. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld voetballen tegen de docenten, is er een schoolband, zijn er workshops koken of is er een cursus Chinees. De activiteiten behoren tot de open leeromgeving. De school wil midden in de maatschappij staan waarbij een duurzame relatie is gelegd met relevante maatschappelijke partners zoals Synerkri en Jongerenwerk Krimpen.

Ontwerp van school met veel licht

De architect heeft met het ontwerp van de school het ‘thuis gevoel’ willen benadrukken. Het is een open en lichte school geworden met twee centrale open ruimtes, namelijk de aula en de mediatheek. Voor iedere afdeling is een eigen “thuishaven” ingericht, waardoor de grote school toch als kleinschalig en veilig wordt ervaren.

Hedendaagse schoolomgeving

Het nieuwe gebouw beschikt over een professionele ict-infrastructuur. Overal zijn wifi-points en de laptop wordt door de leerlingen, naast de schoolboeken, gebruikt als een belangrijk hulpmiddel in het leerproces. Aan de muren van de lokalen hangen smartboards wat een hele verbetering geeft.

Kijkje achter de deur

De rector geeft ons nog een rondleiding, waardoor wij zijn enthousiasme ook begrijpen. De collegezaal, ter voorbereiding op het vervolgonderwijs, is bijzonder. En ook de gymzaal is één brok techniek om iedere zaalsport te kunnen beoefenen.

Krimpenerwaard college

Groene Wetering 1
2922 CX Krimpen aan den IJssel
T 0180 – 450 110

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waardering)
Loading...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *