Krimpense Historie; beroemdheden

Drie beroemdheden

op één foto

dat komt in de geschiedenis van Krimpen niet vaak voor.
Op deze foto uit 1967 is één landelijke beroemdheid verenigd met twee plaatselijke
grootheden.

De Historische Kring Krimpen a/d IJssel spant zich in om zoveel mogelijk van de geschiedenis van Krimpen te bewaren zodat ook toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren. Geïnteresseerd? Bekijk onze website.

Aanmelden als lid kan via e-mail: informatie@historischekringkrimpen.nl

beroemdheden

Jan Hein Donner, links op de foto, was schaakgrootmeester, zoon uit een gerenommeerde familie van ARP-huize (ARP staat voor antirevolutionaire Partij, destijds opgegaan in het CDA). De familie Donner heeft heel wat hoogleraren en ministers voortgebracht. Jan Hein was anders: hij steunde de provobeweging en was bevriend met de schrijver Harry Mulisch.Jan Hein Donner kijkt op de foto toe hoe een schaaksimultaan, die hij zal gaan spelen, wordt geopend door wethouder M. Fontijne. 

De heer Fontijne was voor de PvdA 33 jaar raadslid,waarvan 18 jaar als wethouder. Hij liet zich in 1952 doelbewust bekeuren voor het zwemmen in de IJssel als protest tegen het ontbreken van een zwembad in onze gemeente. Uiterst rechts op de foto is nog net zichtbaar de heer W.M. Blom, de derde generatie huisarts in Krimpen. Zijn grootvader vestigde zich in 1897 in Krimpen. Diens zoon, Auke, was eveneens huisarts. Blom was daarnaast keeper in het voetbalelftal van DCV. De zoon van Auke, Wim is nog net zichtbaar op de foto. Hij was een goed schaker en wist als één van de weinigen remise tegen de grootmeester te bereiken.

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *