Krimpense historie: De Rank

De Rank is eerst en vooral een kerkgebouw van wat oorspronkelijk de Hervormde gemeente heette en tegenwoordig wijkgemeente van de Protestantse Kerk Nederland van Krimpen aan den IJssel.

Het gebouw had echter in de jaren vijftig en zestig nog een andere functie, te weten die van wat we tegenwoordige zouden omschrijven als de “evenementenhal” van Krimpen.

De Rank bestaat 60 jaar

Rank

Personeelsfeesten

Het Ontspanningsfonds van de scheepswerf Van der Giessen organiseerde daar de personeelsavonden van het bedrijf en ook de kindermiddagen en de middagen voor de gepensioneerden.

Willeke Alberti en Jules de Korte

In dat kader traden er in de Rank enkele nationale beroemdheden op, zoals Willeke Alberti en André van Duin. André nog in zijn beginjaren met de act met de geluidsband en de gekke bekken. Willeke die haar hit “Spiegelbeeld” al zoveel had moeten zingen dat ze ondanks aandrang uit het publiek, weigerde het lied ten gehore te brengen. Daarnaast waren er onder meer het Cocktail Trio en de cabaretier Jules de Korte te zien en te horen.

Lokale evenementen

Verder hielden de plaatselijke winkeliers hier hun huishoudbeurs met stands voor hun nieuwste producten. Top Fashion Van Genderen hield hier zijn jaarlijkse modeshow. Muziek- en zangverenigingen hielden er hun jaarlijkse uitvoeringen. Er werden ook autoshows georganiseerd, waarin de Krimpense garagebedrijven hun nieuwste modellen lieten zien.

De foto laat zo’n autoshow zien uit 1965. Toen een splinternieuw merk met even zo nieuwe modellen: de Trabant.

de rank

Om de geschiedenis levend te houden

De Historische Kring Krimpen a/d IJssel spant zich in om zoveel mogelijk van de geschiedenis van Krimpen te bewaren zodat ook toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren. Geïnteresseerd? Ga naar de website van de Historische Kring Krimpen. Aanmelden als lid kan via e-mail: informatie@historischekringkrimpen.nl.

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *