Krimpense historie: zeehond

Zeehond in de Hollandsche IJssel ?!

In augustus 1963 verscheen in alle plaatselijke bladen een bericht over een zeehond in de IJssel. Zoiets was nog niet eerder voorgekomen. De heer Melius was toen controleur vogel- en natuurbeschermingswet. Hij meldde hierover aan de pers:

“Op een zaterdagmiddag belde de politie mij, dat er een zeehond bij de Algerabrug zwom en dat een jager hem wilde schieten. Tegen de politie heb ik toen gezegd dat dit niet mocht.

Ik heb toen twee sterke jongens uit Capelle aan den IJssel gevraagd mij te helpen om die zeehond te vangen. Om 1 uur meldde de radio dat er een zeehond bij de Algerabrug te zien was, met als gevolg dat er veel bezoekers kwamen. Met veel moeite was het mij gelukt de zeehond te vangen. De zeehond is toen naar Blijdorp gebracht en van daaruit naar Artis. Twee dagen later is de zeehond alsnog dood gegaan.”

Dus helaas deze keer niet: eind goed, al goed!

De Historische Kring Krimpen a/d IJssel spant zich in om zoveel mogelijk van de geschiedenis van Krimpen te bewaren zodat ook toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren. Geïnteresseerd? Bekijk onze website.

Aanmelden als lid kan via e-mail: informatie@historischekringkrimpen.nl

zeehond

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *