MyMove;sport en yoga

Yogales op een sportschool, een vreemde combinatie? Juist niet!

mymove yoga

We hebben een druk leven. Om aan de tijdsdruk te kunnen blijven voldoen hebben we de behoefte om af en toe ons hoofd helemaal leeg te maken. Veel mensen en zeker jongeren zijn op zoek naar juist die manier van ontspannen. Je vindt het bij de yoga- en pilateslessen van MyMove.

Cecilio Lopes en Floor van Putten zijn topsporters. Yoga heeft hen ver gebracht. Nu is het hun passie om die kennis te delen door les te geven bij MyMove. Waarom? Het ontspannen door yoga maakt je fysiek sterker!

Cecilio Lopes was 15 jaar professioneel voetballer en speelde door heel Nederland

Cecilio: “Yoga is geïntegreerd in de sport. Eenmaal met voetballen gestopt, ging ik op zoek naar iets wat bij mij past en dat was yoga. Lichamelijk kan het heel intensief zijn, maar ook geestelijk en emotioneel en zelfs spiritueel. Je kunt in yoga echt alles kwijt. Wat mij aanspreekt is het vinden van ‘je ware ik’ in alle facetten. Met yoga kun je aan je lichaam werken en tegelijk verdieping in jezelf zoeken. Of je nu jong bent of ouder, dat is voor iedereen haalbaar.

mymove yoga

mymove yoga

Floor van Putten was wereldkampioen en negenvoudig Nederlands kampioen bodybuilding

Sinds een aantal jaren is ze bondscoach. Floor: “Een topsporter is gefocust naar binnen, los van impulsen van buitenaf. Daar ligt de link naar yoga. Pilates is een vorm van fitness die heel erg op de anatomie gericht is. Alles valt of staat met een sterke romp. Bij pilates is het hele lichaam betrokken, maar je traint vooral je rompstabiliteit. Het is een effectieve total body workout en bijzonder geschikt voor mensen met rugklachten. Yoga en pilates vormen hierbij een goede combinatie. Met de focus op ademhaling ontspannen je spieren. Zo kom je niet door kracht maar door techniek in een houding, waardoor je spieren sterker worden.”

Heb jij naast lichamelijke inspanning ook behoefte aan ontspanning van de geest? Kom naar een van de volgende lessen en overtuig jezelf!

maandag 10.00 uur Ying-Yang Yoga: Een balans tussen de passieve- en de intensieve vorm van yoga;

dinsdag 11.00 uur Easy Flow yoga: Een rustige yogastijl met een zachte en vrijere benadering van de houdingen;

donderdag 21.00 uur: Op geheel eigen wijze een krachtige les bestaande uit verschillende yogahoudingen;

zondag 10.00 uur Mixed Level Yoga: Een vriendelijke maar uitdagende mix met alle voordelen van yoga gecombineerd in één les.

Tekst en foto’s: Thea van der Raaf

mymove yoga

MYMOVE, sport, voeding, lifestyle

IJsseldijk 357b | 2922 BK Krimpen aan den IJssel 
0180 580522 

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *