Nica Bol ontvangt Krimpense Pluim
Nica Bol ontvangt Krimpense Pluim

Nica Bol ontvangt Krimpense Pluim

KRIMPENSE PLUIM VOOR NICA BOL

 

Op woensdag 6 juli heeft burgemeester Martijn Vroom een Krimpense Pluim uitgereikt aan Nica Bol. De 17-jarige Krimpense Nica Bol heeft als eerste Nederlandse ooit de Zonta Young Woman in Public Affairs club-award gewonnen. De prestigieuze YWPA club-award is aan Nica toegekend omdat zij over bijzondere kwaliteiten en talenten beschikt die zij als vrijwilliger inzet om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Volgens de organisatie is Nica “een uitstekend voorbeeld en voorvechter voor de gelijke positie van vrouwen in de maatschappij.”

Nica Bol Krimpense Pluim

Waarom een pluim?

Op de 63e Zonta wereldconventie maakte Nica temidden van ruim 2000 Zontavrouwen haar internationale debuut. Het winnen van deze prestigieuze prijs geeft haar toegang tot het internationale netwerk van Zonta. Nica is met deze overwinning een kansrijke kandidaat voor de YWPA area-award die in april 2017 wordt uitgereikt. Het college van B&W vindt dit een uitzonderlijke prestatie van zo’n jonge inwoner van Krimpen aan den IJssel en wil daarom Nica met de pluim de waardering uitspreken hierover.

Wat is Zonta?

Zonta bestaat sinds 1919 (in Nederland sinds 1964) en is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandige of leidinggevende positie in beroep, bedrijf of organisatie. Per stad of regio zijn de leden verenigd in clubs om samen te werken aan de verbetering van de juridische, professionele, politieke en economische positie van vrouwen over de hele wereld. Zonta komt op voor gelijke rechten van vrouwen, biedt hulp aan kansarme vrouwen en stimuleert actieve deelname van vrouwen aan het maatschappelijke- en beroepsleven. De YWPA Award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan meisjes van 16 t/m 19 jaar, scholier of student.

De Krimpense Pluim

De Krimpense Pluim is ingesteld als blijk van waardering voor zowel ingezetenen als niet- ingezetenen van de gemeente, alsmede voor niet-natuurlijke personen die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waardering)
Loading...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *