Nieuwe locatiedirecteur bij Comenius

Kennismaken met de nieuwe locatiedirecteur van Comenius Krimpen

comenius

“Een stabiele organisatie creëren, de sterke punten uitbouwen en daarmee goed aan de gang gaan.”

Sinds 1 oktober is Mark Tange de nieuwe locatiedirecteur van het Comenius College in Krimpen a/d IJssel: een gedreven man met een passie voor het nieuwe, ‘passend onderwijs’

Mark Tange (38) is vader van twee dochters en woont in Boskoop. Voor zijn aanstelling bij Comenius, werkte hij op het Da Vinci College, een Brede VMBO school in Leiden. Hij was teamleider van 3 afdelingen in de bovenbouw. Daarvoor werkte Tange bij het Samenwerkingsverband in Leiden als ‘beleidsadviseur implementatie’ van de Wet passend onderwijs. Hij gaf daarover tevens gastlessen op de Hogeschool van Amsterdam. Afgelopen jaar heeft Tange zijn Masteropleiding afgerond.

Persoonlijke nieuwe uitdaging

Na 8 jaar als teamleider op het VMBO was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mark Tange: “Ik kende de rector van het Comenius College en wist dat vorig jaar op deze school een nieuw onderwijssysteem Young & Strong was gestart. Toen er een vacature kwam, werd ik dan ook direct getriggerd om te reageren. Young & Strong is een onderwijsconcept dat precies past bij hoe ik denk dat onderwijs moet zijn: motiveren en het zoeken naar het maximale talent in leerlingen. Het ligt in het verlengde van mijn onderzoek voor mijn Master. Young & Strong gaat vooral over competenties, zelf keuzes maken en motivatie bij leerlingen.

comenius

Young & Strong

In dit programma wordt de reguliere lesstof, de basiskennis voor elke leerling, gecomprimeerd tot deze past in 80% van de beschikbare tijd. Er blijft 20% over voor verdiepend onderwijs. Per week wordt één dag besteed aan sport, art, business en science. Leerlingen gaan deze dag aan de slag met waar ze zelf de meeste interesse in hebben.

“Of je nu met leerlingen werkt of in een andere organisatie, je moet constant gefocust zijn om het beste uit mensen te halen. De kern van leren is een merkbaar verschil bereiken. Daarvoor moet je het talent van de individuele persoon stimuleren.”

Mark Tange gaat als een frisse wind door de VMBO school in Krimpen. “Het belangrijkste doel is merkbaar goed onderwijs. Persoonlijk contact in een kleinschalige omgeving zijn daarbij sterke punten.”

Nieuwsgierig naar het nieuwe onderwijssysteem? Op 21 november is er speciaal voor leerlingen en hun ouders een informatieavond.

Comenius College, locatie Krimpen aan den IJssel

Boezemdreef 1, 2922 Krimpen aan den IJssel
Tel: 0180 59 15 00 | CCK@comenius.nl

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waardering)
Loading...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *