Nimjae: kickboksen is respect

DSC04095

Kickboksen is respect.

Joost, voorzitter van Nimjae vraagt ons of wij aandacht willen besteden aan vechtsporten en in het bijzonder aan kickboksen. Dat doen we graag en we gaan in op de uitnodiging om naar de sportzaal in de Dr. Thijsenlaan te komen.

Weerbaarheid vergroten

Het blijkt dat de zaal in tweeën is opgedeeld. Aan de ene kant zijn 9 jonge meisjes en jongens bezig met allerlei poses, die met het nodige vertrouwen en geluid, uitgevoerd worden. Het zijn kinderen die taekwondo training krijgen. We zien meteen dat ze niet met zich laten sollen. Het belangrijkste in deze sport is dat het kind weerbaar wordt, leert correct te handelen in noodgevallen en bedreigende situaties. De sport draagt bij aan discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Waardering voor elkaar

Aan de andere kant van de zaal zien we een grotere groep, die er lekker op los staan te beuken en te schoppen. Ze doen elkaar echt zeer en dat mag dan ook. Kickboksers leren om veel te incasseren. ” Je kunt veel meer hebben dan je denkt.” vertelt Amani, trainster van de groep. In Krimpen aan den IJssel zijn we pas begonnen met kickboksen, maar het is een geweldige groep. Neem nu Berber. Zij heeft al diverse keren de krant gehaald met haar prestaties in taekwondo en nu traint ze zeer fanatiek met ons mee. Berber vertelt dat een vereiste voor de basis van deze sport absoluut ligt in “het hebben van goede buikspieren.” Daar wordt dan ook flink op getraind. Liza traint nu negen maanden: ”Mijn zelfvertrouwen is een stuk groter, mijn houding is prima, ik kan me goed concentreren en ben absoluut niet bang.“ Bianca is 33 jaar en ziet er fit uit. Ze zegt:”Het is een geweldige sport, maar niet voor watjes. Op de trainingen leer je zelfbeheersing en dat je elkaar niet verwond. Aan wedstrijden zijn we nog niet toe. Daar moet je toch minimaal twee jaar intensief voor trainen. Bij kickboksen in wedstrijdverband gaat het toch om de knock-out.” Liza verteld verder dat het een vechtsport is waar je inzet 100 % moet zijn. Er is een groot respect voor elkaar, van beginners tot gevorderden.

Iets verderop zijn groepjes van drie elkaar aan het “afrossen”. Twee tegen één. Er wordt niet ingehouden. Gelukkig hebben ze wel bescherming in de vorm van scheenbeschermers en bitjes voor de tanden. Er is een dresscode, dus er moet wat kleding en accessoires aangeschaft worden. Je bokshandschoenen zijn van jezelf en je wilt toch niet het bitje van een ander in je mond?

Liza maakt een laatste opmerking. Ze vindt het fijn dat in de vereniging iedereen elkaar kent. Want dat stimuleert om elke keer weer aanwezig te zijn.

Interesse?

Denk jij nu dat kickboksen of taekwondo iets voor jou is? Kickboksen is vanaf 14 jaar, kids kicker taekwondo vanaf 6 jaar en reguliere taekwondo is vanaf 8 jaar tot en met 14 jaar en vanaf 14 jaar en ouder.

Neem je vader of moeder mee, want hoe vet is het als vader en zoon, of moeder en dochter met elkaar sparren! Kijk even op onze website www.nimjae.nl voor de meest praktische informatie, zoals waar en wanneer onze lessen en trainingen zijn. Kom vrijblijvend kennis maken met onze vereniging.

DSC04073

DSC04112

DSC04103

DSC04106

Voor vragen m.b.t. TAEKWONDO en KICKBOXEN kunt u contact opnemen met:

Iwan Sleeuwenhoek

06 – 12 98 74 59

mail:  iwan260174@gmail.com

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *