Onderwijs in de jaren zestig

1964

De jaren zestig en het onderwijs

Het onderwijs in Krimpen aan den IJssel in de jaren zestig was nog eenvoudig en overzichtelijk georganiseerd.  Om precies te zijn tot 1968 toen de Mammoetwet in werking trad.

onderwijs jaren zestig

De basisscholen moesten nog worden uitgevonden (dat zou pas in de jaren tachtig gebeuren). Er waren kleuterscholen voor de vier- en vijfjarigen. Vanaf zes jaar ging je naar de lagere school. Als je de zes klassen van de lagere school had doorlopen ging je met goede cijfers op de rapporten naar de MULO en met minder goede cijfers naar de Lagere Technische School (ambachtsschool) als je een jongen was. Was je een meisje dan ging je naar de Nijverheidsschool voor meisjes (huishoudschool) .

De ambachtsschool is inmiddels weer nieuw leven ingeblazen (gewoon een vak leren).
De huishoudschool is echter definitief van het toneel verdwenen. Daarom als aandenken aan deze school een foto van een openbare les uit 1964.

De Historische Kring Krimpen a/d IJssel spant zich in om zoveel mogelijk van de geschiedenis van Krimpen te bewaren zodat ook toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren. Geïnteresseerd? Bekijk onze website.

Aanmelden als lid kan via e-mail: informatie@historischekringkrimpen.nl

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *