Schoenmaker afscheid

De schoenmaker gaat met pensioen

Schoenmaker afscheid

Na 35 jaar op winkelcentrum de Korf stopt S.B.S. schoenservice. Daaf Stok neemt op 29 juli a.s. afscheid van het schoenmakersvak en zijn klanten.

De machines zijn verkocht en de sleutelservice en naambordjes verhuizen naar het Servicepunt.  Daaf: “De koper van de machines zou de winkel  overnemen, maar met  de aanstaande verbouwing van de Korf zijn er zoveel onduidelijkheden, dat we daar niet op kunnen rekenen.” 

Daaf begon S.B.S schoenservice 35 jaar geleden met zijn broer en neef als V.O.F.

Het bedrijf groeide uit tot 6 filialen en een koeriersbedrijf.  Toen zijn broer overleed ging Daaf als zelfstandig ondernemer verder met de schoenmakerij op De Korf en zijn neef met het koeriersbedrijf. De rest van de firma werd verkocht.

“Al die jaren is S.B.S schoenservice best succesvol geweest”, kijkt Daaf terug. “Zelfs tijdens de crisis en ook nu is het nog steeds goed zaken doen.” Daaf doet zijn werk met passie en elke schoen is voor hem een uitdaging. “De klanten zijn altijd blij als hun schoenen weer mooi zijn en daar wordt deze schoenmaker telkens weer gelukkig van.”

Maar nu wil Daaf Stok zijn klanten bedanken, omdat hij dankzij hen zolang op dezelfde plek zijn vak heeft kunnen uitoefenen.

 

29 juli  is mijn laatste dag, dus kom gezellig langs om met een hapje en drankje afscheid te nemen en  vergeet niet om tot die tijd  nog gebruik te maken van de uitverkoop!

schoenmaker afscheid

Buurman Jeroen van ServicePunt Krimpen vindt het jammer dat zijn buurman en collega met pensioen gaat. Jeroen: “Steeds meer ambachten vallen weg. Het vertrek van Daaf is echt een verlies voor de Korf. De gezelligheid en servicegerichtheid, dat zullen de mensen gaan missen.”

Wie Jeroen niet kent is geen service gewend,

want wie Jeroen wel kent, weet dat zijn hart ligt bij het verlenen van service. Om die reden heeft hij het OV laadpunt en de pakketservice van DHL naar zijn winkel gehaald en repareert hij fietsen. Jeroen wil dat de Korf wat te bieden heeft, zodat de mensen er graag komen.

Dat door de pensionering van de schoenmaker weer veel diensten van de Korf zouden verdwijnen was voor Jeroen geen optie. “Ik doe er alles aan om de klant op De Korf te houden.  Daarom neem ik de sleutelservice en de naambordjes van Daaf over en ja, dan ook maar de tassen riemen en portemonnees. Het past wel in mijn concept: ‘De winkel van Sinkel’.

Tekst: Thea van der Raaf | Foto’s: CameRamona fotografie

S.B.S. Schoenservice
De Korf 34,
2924 AH Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180 513 942

ServicePunt Krimpen
De Korf 32
2924 AH Krimpen aan den IJssel
Tel: 0180 – 512850

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waardering)
Loading...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *