Streekmuseum cultureel erfgoed

          Een kijkje voor, achter en op de schermen van het Streekmuseum

Droom even terug in de tijd en met je ogen dicht zie je het voor je: oude paard en wagens, sleden in de winter en kwajongens die stiekem meereden of -gleden. Zo’n oud  snoepwinkeltje waar je trekdrop kon kopen. De Krimpenerwaard, maar dan ruim honderd jaar geleden, toen de werk- en leefomgeving van de opa van je opa. En vergeet de oma van je oma niet: Stel je haar eens voor aan het roer van een binnenvaartschip.

streekmuseum

Dit weten we omdat er gelukkig veel materiaal bewaard is gebleven en in het Streekmuseum is het nog allemaal te bewonderen. Naast alle historische voorwerpen kun je op digitale zuilen en computerschermen zien hoe de mensen in de Krimpenerwaard vroeger leefden en de rondleiders vertellen graag de verhalen over vroeger.

Voor én achter de schermen zorgt een vaste ploeg vrijwilligers (ruim 90!) met veel liefde ervoor dat deze informatie behouden blijft voor ons, maar ze willen heel graag uitbreiding van hun team. Er is van alles te doen: het bijhouden van de website, werk in de tuin, assistent collectiedatabase, museumdocenten… Dit alles onder de bezielende leiding van de directeur, Mevr. Janine Nauta. “Vrijwilligers zijn de kurk waarop wij drijven”.

streekmuseum

Koffietijd, toen en nu

Het eerste wat je hoort als je ergens binnen komt is: “koffie”?

Wij Nederlanders zijn echte koffiedrinkers. Een kopje koffie hoort erbij, dat is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. “Het belangrijkste moment van de dag, of ‘t nou op ‘t werk is of lekker thuis” aldus Janine Nauta. Vroeger was koffie een luxe, alleen de rijken dronken het. Wat is het fijn om nu te leven! De tentoonstelling “koffietijd”  geeft een verrassende kijk op het koffiedrinken, toen én nu en start 2 juni a.s.

Arrangementen

Hebt u binnenkort wat te vieren? U kunt dan ook uitstekend terecht in het museum! De gastvrouwen bereiden een geweldige lunch voor u, en voor een HighTea draaien ze ook hun hand niet om. Je kunt je geen fotogenieker omgeving bedenken voor een huwelijk dan het Streekmuseum. Er is van alles mogelijk, dus het is echt de moeite waard om een kijkje op de website te nemen.

Adres:
IJsseldijk 312
2922 BM Krimpen aan den IJssel
Tel: 0180 514866
Email:info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

streekmuseum

Tekst: Hetty Jonker

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *