Streekmuseum: educatief

Educatief programma Streekmuseum

 “Bij opa en oma thuis”

streekmuseum educatief

streekmuseum educatief

Wist u dat het Streekmuseum Krimpenerwaard een omvangrijk educatief programma aanbiedt? De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor leerlingen van zowel het basisonderwijs (van groep 1 t/m groep 8) als de brugklassen van het voortgezet onderwijs. De lessen zijn interactief, dat wil zeggen dat de leerlingen ook zelf actief aan de slag moeten.

Thema’s zijn onder andere: ‘Bij opa en oma thuis’, ‘Van burgemeester tot boer’, ‘Kinderen moeten werken’ of ‘Oorlog en Vrede’. Ook kun je een reis door de Krimpenerwaard maken, met de klas (groep 7/8), wandelen door je eigen lokale geschiedenis!

Het educatief programma sluit aan op de kerndoelen en de Canon van Nederland en er wordt les gegeven door zeer ervaren vrijwillige museumdocenten die de kinderen altijd weer weten te boeien met hun verhaal en soms zelfs uit eigen ervaring vertellen.

De lessen duren één tot anderhalf uur en zijn te reserveren via s.bos@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of telefonisch via 01805 14866 en worden gegeven in onze monumentale museumboerderij aan de IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel. Ook is het mogelijk dat de museumdocenten naar uw klas toekomen.

streekmuseum uithangboord

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl onder het kopje ‘leren’.

Streekmuseum Krimpenerwaard

IJsseldijk 312
2922 BM Krimpen aan den IJssel
Tel: 0180 – 51 48 66 | info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *