Streekmuseum Krimpenerwaard

Samenwerkingsverband Streekmuseum Krimpenerwaard

De Drie Waarden

Streekmuseum Krimpenerwaard aan de IJsseldijk kennen we allemaal. Alles wat er te zien en te leren valt heeft te maken met hoe onze voorouders leefden en werkten. De museumcollectie bestaat voor een groot deel uit gebruiksvoorwerpen die te maken hebben met het leven van de gewone mensen in de Krimpenerwaard. Ons prachtige streekmuseum is kortgeleden een bijzondere samenwerking aangegaan met het Museum Hoeksche Waard en Museum De Koperen Knop uit de Alblasserwaard.

De drie musea beschikken nu over digitale informatiezuilen met touchscreens. Deze zuilen informeren de bezoekers o.a. over het landschap, de landbouw en veeteelt in de drie waarden. Naast de vele overeenkomsten in de collecties van de musea zijn er ook interessante verschillen en dwarsverbanden te ontdekken. Je maakt er kennis met de tradities en de verhalen uit de streek. Ook is er een educatief programma voor de jeugd ontwikkeld.

 

Op 17 mei jongstleden zijn de informatiezuilen in de drie musea in gebruik genomen. Het Streekmuseum Krimpenerwaard is het gehele jaar geopend op dinsdag t/m zaterdag van 14:00 – 17:00 uur.

streekmuseum

Streekmuseum

Adres:

IJsseldijk 312
2922 BM Krimpen aan den IJssel

Tel: 0180 – 51 48 66
Email: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

1 ster2 sterren (No Ratings Yet)
Laden...