Tandprothetische Praktijk Hagen

top

Wilt u ook vol zelfvertrouwen uw lach aan de wereld kunnen tonen?

Gediplomeerde specialisten van “Hagen” kunnen daarvoor zorgen. “Hagen” doet dat al jaren en heeft daarmee een grote reputatie opgebouwd. Mensen uit alle uithoeken van Nederland weten de weg naar de vestigingen in Krimpen aan den IJssel en Rotterdam te vinden. Dat kan zijn voor een kunstgebit maar ook voor een ‘klikgebit’ op implantaten.

Kunstgebitten en reparaties
De bedoeling van uw kunstgebit is dat het de functies, die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Tanden en kiezen zijn erg belangrijk bij het kauwen en het spreken, maar ook voor uw uiterlijk. U moet er mee kunnen lachen en kauwen. Zonder een centje pijn. Bijna altijd lukt het onze tandprotheticus
zo’n optimale prothese te vervaardigen. Heeft u al een prothese, dan kunt u uiteraard bij ons terecht voor reparaties, zoals breuk/scheur, tand los of tand verloren en voor aanpassingen, zoals het opvullen van de prothese, als deze los zit in uw mond.

‘Klikgebit’ op implantaten

Veel mensen stappen over op het ‘klikgebit’, omdat een ‘gewone’ onder prothese vaak los of niet lekker zit. In principe komt iedere volwassene die een volledige kunstgebit heeft hiervoor in aanmerking.
tanden 1Bij een ‘klikgebit’ worden in de onderkaak twee of vier implantaten geplaatst. Op deze implantaten wordt een metalen staafje in de kaak verankerd, waarop het nieuwe kunstgebit vastgeklikt wordt. Uiteraard kunt u het kunst· gebit zelf uitnemen en terugplaatsen om deze te reinigen. Over het algemeen is het na een periode van tien tot twaalf weken mogelijk het nieuwe ‘klikgebit’ op de implantaten te plaatsen. Tot die tijd kunt u uw oude pro­these, dat wij voor u aanpassen, gewoon blijven dragen.

Samenwerking met Implantoloog

Om te beoordelen of uw kaak geschikt is voor het plaatsen van een ‘klikgebit’, maakt onze Implantoloog eerst een foto. Als de uitslag geen problemen oplevert, dan regelt hij vervolgens de hele aanvraagprocedure bij uw zorgverzekering.

Na toestemming van de zorgverzekering brengt de lmplantoloog de implantaten in uw kaak aan. Dat gebeurt tegenwoordig op een zeer patiëntvriendelijke manier met een plaatselijke verdoving. U hoeft dus bij het implanteren geen hinder te ervaren. In een later stadium wordt de nieuwe prothese {het ‘klikgebit’) aangemeten. Deze hele procedure – de foto, de aanvraag, het implanteren en het maken van het nieuwe ‘klikgebit’ – vindt plaats in onze praktijk aan de Burgemeester Aalberslaan te Krimpen aan den IJssel of aan de Zwart Janstraat te Rotterdam.

tanden 2Resultaat:
· Probleemloos lachen, eten en drinken met een vastzittend gebit.
• Uw prothese zit comfortabel en voelt natuurlijk aan.
· Uw tanden functioneren en voelen weer als uw natuurlijke tanden.
• U hoeft geen dure kleefpasta meer te gebruiken.

Dus waarom zou u nog langer tobben met een loszittend kunstgebit? Dit probleem kan nu definitief verleden tijd zijn met een door “Hagen” vervaardigd “klikgebit”.
En of het nu gaat om een ‘gewoon’ kunstgebit, het ‘klikgebit’, plaatjes, frames, reparaties of aanpassingen:

Bij “Hagen”krijgt u alle aandacht en een persoonlijk advies. Uiteraard wordt er daarbij rekening gehouden met al uw individuele wensen.

Tips om lang plezier van uw kunstgebit te hebben

1. Doe uw kunstgebit – in ieder geval de onderprothese – ‘s nachts uit. Het inhouden van uw prothese kan leiden tot mindere doorbloeding van het slijmvlies, waardoor het bot van de onderkaak sneller gaat slinken. Het ge volg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat
irriteren, ook kunnende kiezen sneller slijten, met breuk als gevolg.
2. Laat uw kunstgebit minimaal één keer per jaar controleren door uw tandprotheticus . Het is verstandig dit advies op te volgen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zó ongemerkt dat het u in eerste instantie niet opvalt.
Als u daarom regelmatig teruggaat voor controle, houdt uw tandprotheticus alles voor u in de gaten. Hij/zij kan uw kunstgebit weer goed passend maken of u op tijd aanraden om een nieuw kunstgebit te laten maken, eventueel ook indien nodig opimplantaten.
3. Draag uw gebitsprothese nooit langer dan 5 tot 8 jaar, veranderingen van kaken en aanzicht maken
vervanging va n de prothese na die periode meer dan wenselijk.
4. Loop niet door met een prothese die de kaak irriteert.
5. Masseer regelmatig de kaken onder uw gebitsprothese met een zachte massage borstel.
6. Borstel uw prothese met een speciale gebitsborstel schoon boven een wasbak die gevuld is met water. Mocht uw prothese per ongeluk vallen, dan valt deze in het water en voorkomt u beschadigingen.
7. Repareer nooit zelf een kapotte prothese. Ga altijd naar uw tandprotheticus.

Laat u eens informeren en maak telefonisch een gratis en geheel vrijblijvende afspraak bij één van onze onder­ staande praktijken.
Behandelingen vinden plaats op afspraak en behandelingen worden veelal vergoed door uw zorgverzekeraar.

Graag tot ziens!

bottem

1 ster2 sterren (+2 rating, 1 votes)
Laden...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *